Yrttipuskien harvennusta ja lempparipastaruoka

Timjami- ja rosmariinipuskani rehottivat siihen malliin, että aloin miettiä uusia keinoja niiden hyödyntämiseen. Yrtticannelonit tulivat onneksi mieleen, sillä tätä ruokaa oli kyllä jo ikävä. Pastanjauhantaa-blogi julkaisi tämän reseptin jo vuonna 2006, mutta meni neljä vuotta, ennen kuin kokeilin sitä. Uskomatonta, että toiseen kokeilukertaan meni vielä kaksi vuotta, sillä tämä on aivan mahtava pastaruoka!

image

Alkuperäisessä reseptissä käytetään tuoretta basilikaa, rakuunaa ja oreganoa, mutta itse käytin niiden sijasta timjamia, rosmariinia ja lehtipersiljaa, sekä kuivattua oreganoa. Toimii todella hyvin niinkin!

Yrttijauhelihakastiketta vieläkin parempi osa tätä pastavuokaa on valkokastike, johon tulee valkoviiniä. Ja tietysti voita, kermaa ja juustoa. Ei ihan keveimmästä päästä, mutta niin herkullista! En edes muistanut ottaa kuvaa…

Kyllähän tällaisessa ruuassa on paljon tehtävää (ja tiskiä), kaksi kastiketta ja sitten vielä canneloniputkien täyttö, mutta lopputulos palkitsee takuulla.

Yrtticannellonit (ohje Gloria 06/2004, Eila Kuurman 10 parasta ruokaa)

16-20 kpl cannelloniputkia

Täyte:
500 g jauhelihaa
1-2 sipulia
4-6 aurinkokuivattua tomaattia
1 tlk tomaattimurskaa
3-4 valkosipulin kynttä
reilusti tuoreita yrttejä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Juustokastike:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
5 dl lihalientä
2 dl kuohukermaa
1 dl valkoviiniä
200 g mozzarellaa raastettuna
1 dl parmesaaniraastetta

Kuutioi sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Ruskista sipulisilppu ja jauheliha pannulla oliiviöljyssä. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit sekä silputut yrtit ja tomaattimurska. Purista joukkoon valkosipulin kynnet. Anna hautua 15 minuuttia. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Täytä canneloniputket jauhelihamassalla ja asettele uunivuokaan. Jos täytettä jää yli, laita se cannelonien päälle.

Valmista juustokastike sulattamalla voi ja lisäämällä joukkoon vehnäjauho. Kaada kastikepohjan päälle lihaliemi ja valkoviini. Kypsytä kastiketta hiljaisella lämmöllä, kunnes se alkaa saostua. Lisää joukkoon raastettu
mozzarella ja kuohukerma. Anna saostua tasaiseksi välillä sekoittaen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Kaada juustokastike cannellonien päälle ja ripottele pinnalle raastettua parmesaania. Paista 175 asteessa reilu puoli tuntia, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Pasta, Pääruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s