THE Mud Cake

Mutakakkuun, tuohon leivonnaisten klassikkoon on lukematon määrä reseptejä ja jokaisessa blogissa väitetään sen oman version olevan maailman paras – tämä versio ainakin osui ja upposi illallisvieraisiin. Tosin kokki valitti, että oli käyttänyt runsaasti aikaa puhdistamalla kanan läskikohdista ja sitten minä otan ja sulatan sata grammaa rehellistä voita jälkiruokaan. So what. Varastettu Suolaa & Pippuria -blogista.

Taaskaan ei kuvaa ehtinyt ottaa ennen kuin puolet vuoasta oli jo tyhjentynyt!

Mutakakku

6 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voita
300 g tummaa suklaata

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (itse käytin piirakkavuokaa, samapa tuo) Sulata voi kattilassa ja pilko suklaa sulaneen voin sekaan.
  2. Eroittele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä voi-suklaaseos sekä kolmasosa valkuaisvaahdosta varovasti mutta perusteellisesti keltuaisvaahtoon. Nostele joukkoon loput valkuaisvaahdosta.
  4. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja tarjoile vaniljajäätelön kera. Tämä mutakakku on rakenteeltaan kivan ”moussemainen”.

Vinkkejä:

  • Käytä laadukasta, mahdollisimman tummaa suklaata – muuten kananmunat maistuvat läpi.
  • Tavallista sokeria maukkaampaa on tumma sokeri – koska aineksia on näinkin vähän, kannattaa panostaa hyviin ainesosiin!
  • Luraus rommia tai suklaalikööriä toimii kuin piste i:n päällä – tällä kertaa tosin unohtui

Musiikki: Tapio Rautavaara – Sokeripala

Advertisements

Jätä kommentti

Kategoria(t): Jälkiruuat, Leivonta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s