Yllärionnistuminen

Olin tässä yhtenä päivänä aika haluton kokkailemaan sen kummempia gurmeita, mutta jotain piti lautaselle saada ja suhteellisen nopeasti. Kaapista löytyi papuja ja kikherneitä, joten lähdin niiden pohjalta etsimään reseptiä. Bean stew -hakusanalla päädyin LondonEats-blogiin ja tähän reseptiin. En edes tutkaillut reseptiä kovin tarkkaan, kunhan vaan tarkistin, ettei mitään ainesosaa puutu.

Siksi olinkin hirmu iloinen maistettuani valmista tuotosta: mahtava papupata! Tässä on kai pääjujuna tuo sitruunankuori, joka tuo pataan vähän tavallista poikkevan aromin. Tykkäsin myös siitä, että pataan tuli mausteeksi sinapinsiemeniä, sillä en oikein ikinä osaa käyttää niitä mihinkään.

En ole ihan satavarma, että teinkö reseptin tismalleen LondonEats-tyyliin, koska tosiaan suhtauduin kokkaamiseen sillä hetkellä harvinaisen välinpitämättömästi (yleensä otan ruuanlaiton vähän liiankin tosissani, voisi joku sanoa…), joten toivottavasti myös te päädytte yhtä hyvään lopputulokseen, jos päätätte pataa kokeilla!  Alkuperäisreseptin suosittelee kyytipojaksi jogurttia, cheddaria ja tuoretta korianteria, mutta itse lusikoin annoksen päälle reilulla kädellä kermaviiliä. (Tai siis sauerrahmia=hapankermaa, joka on ehkä vähän erilaista kuin suomalainen kermaviili. Ranskankerma tai smetana sopisivat myös.)

Mausteinen papupata

Keitettyjä papuja (itse laitoin tölkillisen kidneypapuja ja tölkillisen kikherneitä)
rypsiöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
reilusti mausteita oman maun mukaan (laitoin ainakin tulista savupaprikajauhetta, cayennepippuria, juustokuminaa, korianteria, mustapippuria)
1 tölkki tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
tilkka vettä
1 tl sinapinsiemeniä
1 sitruunan raastettu kuori ja vähän mehua
puolikas liemikuutio
jogurttia/smetanaa/mikä nyt maistuu

Kuutioi sipuli ja leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi valkosipuli.

Kuullota sipulia ja paprikaa, kunnes ne pehmenevät. Lisää valkosipuli ja mausteet ja jatka kuullottamista ainakin minuutin verran. Lisää tilkka vettä ja jatka sitten paistamista kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan.

Lisää tomaattimurska, keitetyt pavut, sinapinsiemenet, sitruunankuori, kasvisliemikuutio ja hieman vettä. Anna hautua vartin verran.

Keitin papupadan lisäkkeeksi basmatiriisiä, jonka maustoin lopuksi nokareella voita. Ja koko komeuden päälle sitä hapankermaa, nammm!

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kasvisruuat, Pääruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s