Lemppariletut

Tämä on ehdoton lempparireseptini letuille tällä hetkellä. Aamu lähtee näillä loistavasti käyntiin, ja nälkä pysyy poissa pitkään. Lettujen idolina ovat venäläiset syrnikit, joista on paljon erilaisia versioita netti pulloillaan. Esimerkiksi Ukrainassa minua opastettiin tekemään syrnikit taikinasta, jossa jauhoja käytetään vain rahkamunakakkusten muotoiluun juuri ennen paistamista. Tämä Monkeyfoodista löytämäni resepti on kuitenkin perusresepti, jota voi halutessaan muokata mieleisekseen. Siihen voi lisätä esim. sitruunamehua ja kaardemummaa, tai vaikkapa luomuappelsiinin kuorta.

Valitettavasti kuvaa ei tällä kertaa löydy, sillä söimme koko satsin kahdestaan yhdessä hujauksessa ja valokuvaaminen unohtui…

Syrnikit eli rahkaletut

2 dl maitorahkaa
4 munaa
6 rkl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
voita paistamiseen

Sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi. Paista pieniä lettuja voissa pannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin. Ovat herkkiä tummumaan liikaa, joten vahdi pannua! Syö sellaisenaan tai esimerkiksi hillon, tuoreiden marjojen tai siirapin kanssa. Mielestäni toimivat myös suolaisten lisukkeiden, kuten kinkun kanssa, mutta se on varmaan aika epäautenttista. 🙂

Jotta tämä postaus ei jäisi tyystin ilman ruokakuvaa, haluan jakaa kanssanne tämän mielenkiintoisen ruokaelämyksen Ukrainasta. Persiljalla ja valkosipulilla maustettuja siankärsiä oluen kera! (Söin yhden. En suosittele.) Kuitenkin voin yhtään liiottelematta sanoa, että ruoka Ukrainassa oli aivan loistavaa, lukuunottamatta tätä turistiruokalajia.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Aamiainen, Jälkiruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s