Ingridin omenapiirakka

Nyt on tullut vähän taukoa tähän blogin kirjoittamiseen, kun on ollut niin kiireitä, mutta lupaan tihentää päivitystahtia nyt syksyn saapuessa. Parisen viikkoa sitten olin kylässä työkaverini Ingridin luona maalla Wienin ulkopuolella ja sain häneltä tämän kuulemma yli satavuotiaan omenapiirakkareseptin – piirakasta tulee juuri sellaista mehevää ja pehmeää kuin sen olla pitääkin!

Ingridin omenapiirakka

pohja:

300 g vehnäjauhoja
100 g sokeria
200 g voita
1 muna
8 g vaniljasokeria
7 g leivinjauhetta

täyte:

1 kg omenoita
2 rkl vettä
hiukan sitruunamehua
1 rkl voita
50 g sokeria
ripaus kanelia

Nypi pohjan aineksista taikina ja painele noin puolet siitä voidellun piirakkavuoan pohjalle. Kuullota omenalohkoja muiden täytteen ainesten kanssa hetki pannulla niin että omenat hiukan pehmenevät. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan ja painele loput taikinasta kuoreksi. Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Leivonta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s